lördag 24 april 2021

Enkla Veganska Kladdkakemuffins!

Kladdkakemuffins

 
 Jag använde mig av en muffinsplåt för små muffins som jag la formar i för att de skulle hålla en fin form efter gräddning, men det går bra utan!

Använd dubbla formar om de flyter ut i ugnen för mycket.
Super enkelt recept som går snabbt att slänga ihop!
 
Nu tog jag inte heller någon bild på hur de såg ut innan dekorering, men ni får helt enkelt ta mitt ord om att de var drömmigt kladdiga! ;)




Antal: ca. 14 - 18 mindre muffins
 
Ingredienser: 
 
4 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker  
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt 
2 dl rapsolja
2 dl havredryck deluxe


Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop väl.
3. Tillsätt rapsoljan och havredrycken och rör ihop till en klumfri smet.
4. Fyll muffinsformar 3/4 och grädda mitt i ugnen i ca. 8 min. 
 
(Kanterna ska blivit gräddade, men mitten fortfarande lite lös).
 
5. Låt svalna i ca. 10-15 min och ställ sedan in i kylskåp och låt svalna helt.

Klart!

Servera med grädde och färska bär!
 
 
 
Glömde ta en bild på dem innan jag dekorerade, så här är en liten video för att visa hur kladdiga de var! 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar